Connect with us

technokrata

Új vezérigazgató a SZÜV Rt. élén

Dotkom

Új vezérigazgató a SZÜV Rt. élén

Laufer Tamás a SZÜV Rt. tevékenységi köre, szaktudása és földrajzi elhelyezkedése révén országos szervezetek, valamint kis és közepes vállalkozások részére egyaránt magas színvonalú, komplex informatikai szolgáltatásokat nyújtó vállalat kinevezett vezérigazgatója.

A SZÜV Számítástechnikai és Ügyvitelszervező Rt. kinevezett vezérigazgatója 2002. szeptember 6-tól Laufer Tamás, aki multinacionális vállalatvezetési tapasztalataival új lendületet adhat a cég számára. Laufer Tamás 37 éves, villamosmérnöki és MBA végzettséggel rendelkezik. Szakmai múltját tekintve a Videoton Fejlesztési Intézet fejlesztőmérnökeként dolgozott. Ezután 3 évig a párizsi székhelyű Bullnál helyezkedett el mint projekt menedzser.

Nem sokkal hazatérése után az Andersen Consulting menedzsere lett, majd pályáját az Oracle magyarországi részlegénél folytatta, ahol ügyvezető igazgatóként tevékenykedett az elmúlt 3 évben. A vállalat közleménye szerint Laufer Tamás kinevezése meghatározó lépése annak a folyamatnak, melyben a közel 4 milliárdos éves forgalmat produkáló SZÜV Rt., mint a hazai számítástechnika egyik legnagyobb informatikai és szolgáltató vállalata a jövőbeni célkitűzéseknek megfelelően az ország legnagyobb outsourcing vállalkozásává válhat. Laufer Tamás egy 9 és egy 14 éves kislány és egy fél éves kisfiú édesapja.

A SZÜV Rt. története 1951. tavaszára nyúlik vissza. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elsősorban nagygépes adatfeldolgozásra és ügyvitelszervezési feladatokra hozta létre KSH GAV nagyvállalatát. A későbbi nevén a KSH SZÜV 1991-ben változtatta meg elnevezését a SZÜV, majd 1993-tól SZÜV Rt.-re. A cég fokozatosan építette ki országos hálózatát. 1993-ban 16 profitcentrummal, és 6 leányvállalattal és társasággal szolgáltatott minden megyeszékhelyen és a nagyobb városokban. Üzletágai az IT szolgáltatás, a kereskedelem, szerviztevékenység, oktatás és az ország legnagyobb leporelló nyomdájának tulajdonosaként, a nyomdai tevékenység. (A SZÜV Rt. kiépítette az ISO 9001-es szabvány szerinti minőségbiztosítási rendszerét.)

1994-ben megkezdődött a vállalat privatizálása. A többségi tulajdont magánbefektetők szerezték meg, és ekkor egyesült a SZÜV Leporelló Nyomda az Állami Nyomdával. 1995. júniusában a cég többségi tulajdonát a szakmai befektető Albacomp Rt. vásárolta meg. A tulajdonosok a cég teljes reorganizációját hajtották végre. Új üzleti stratégia alapján kerültek kialakításra a divíziók, azon belül az új generációjú IT szolgáltatások.

A társaság fő üzleti területei ma a komplett informatikai megoldásszállítás, a számítástechnikai eszközök kiskereskedelmi értékesítése a hozzákapcsolódó szolgáltatásokkal és az oktatás.

A SZÜV Rt. jegyzett tőkéje 1,105 milliárd forint, jelenleg közel 400 alkalmazottal 15 megyeszékhelyen szolgálja ügyfeleit. Ez a helyben lévő COMPUTER-M számítástechnikai szaküzleteket, szervizszolgáltatásokat, informatikai szolgáltatásokat és oktatási lehetőségeket is jelenti.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu