Connect with us

Hirdetés

technokrata

Forbes: a Hutchison Whampoa fizet a legjobban

Dotkom

Forbes: a Hutchison Whampoa fizet a legjobban

A Forbes magazin közzé tette a világ legjobban kereső menedzsereinek névsorát. A legjobban a Hutchison Whampoa fizet, de sokat lehet kaszálni a Deustche Telekomnál, vagy akár a Siemensnél is. A Samsung tovább titkolódzik…

Meglehetősen nagy fejtörést okozott a Forbes magazin számára a világ legjobban kereső menedzsereinek névsorát összeállítani, ugyanis a cégek nem szívesen adtak ki ilyen jellegű információkat. A vállalatok közül vezetőik jövedelmével kapcsolatban mindössze 22-en szolgáltak pontos adatokkal.

Az ötven legjobban kereső vállalatvezető sorában első Canning Fok, a hongkongi Hutchison Whampoától. A Deutsche Bank egykori vezetője Rolf Breuer 800 ezer dollárral kevesebb, 12,2 millió dolláros éves fizetésével csak a második helyet szerezte meg a Forbes Global vezetői jövedelmi toplistáján.

Az amerikai magazin szerint a két első után nagy hátránnyal következik a harmadik helyezett, a svájci UBS bank elnöke, Marcel Ospel, aki a lap által megszerzett adatok alapján tavaly 7,4 millió dollárt keresett.

A legjobban kereső német cégvezetők sorában Ron Sommer a Deustche Telekomtól 3,8 millió dollárral a 8. helyet kapta, Jürgen Schrempp a Daimler Chryslertől 3 millióval a 11. helyre szorult, míg Heinrich von Pierer a Siemenstől 2,8 millió dollárral a 14. helyezett.

A Forbes a lista elkészítése során leginkább a brit és skandináv cégeket találta átláthatónak, míg ebből a szempontjából a legrosszabb osztályzatot az ázsiai cégek kapták – Honda, Samsung – amelyek teljes titokban tartották vezetőik jövedelmét.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés