Connect with us

Hirdetés

technokrata

Erősödő európai részvényindexek, dráguló Ericsson és Deutsche Telekom

Dotkom

Erősödő európai részvényindexek, dráguló Ericsson és Deutsche Telekom

A Financial Times című lap hétfői számában megjelent cikkek nagy hatással voltak mind a Deutsche Telekom, mind a Vivendi Universal árfolyamára. Az Ericsson erősödött, miután bejelentette törökországi megrendelését.

Miután a Financial Times című lap hétfői számában megjelent az a hír, miszerint az Európai Bizottság engedélyezte a T-Mobile-nak, hogy az megossza a harmadik generációs mobilszolgáltatás kiépítésének költségeit Nagy-Britanniában, a Deutsche Telekom árfolyama 2,9 százalékkal emelkedett.

A délelőtti kereskedelemben a páneurópai FTSE Eurotop 300 index 0,42 százalékkal 994 pontra emelkedett, az ötven legnagyobb kapitalizációjú európai részvény áralakulását követő DJ Euro Stoxx 50 index 0,56 százalékkal 2.837 pontra növekedett.

Az elmúlt héten az Eurotop 300 2,3 százalékkal emelkedett, 15 százalékot drágult a július 24-i ötéves mélyponthoz képest. A Wall Street részvényindexei közül szeptemberi határidőre a Dow Jones Industrial jegyzése 0,56 százalékkal, a Nasdaq-100 0,56 százalékkal, míg az S&P 500-as 0,64 százalékkal erősödött. A londoni tőzsdék bankszünnap miatt zárva tartanak hétfőn, a várakozások szerint a forgalom így csekély marad.

Szintén a Financial Times cikkének hatására esett a Vivendi Universal árfolyama – mégpedig 0,5 százalékkal, ugyanis az adósságoktól sújtott óriáscég finanszírozásában érdekelt bankok figyelmeztetése szerint a társaság új, 2 milliárd euró értékű hitelkerete arra kényszerítheti a Vivendit, hogy újratárgyalja meglévő hitelkereteinek feltételeit.

Az Ericsson árfolyama 3,4 százalékkal erősödött, miután bejelentette: 55 millió euró értékű megrendelést nyert el Törökországban. Az Ericssonnak – amely a világ legnagyobb mobilhálózatokat gyártó cége – igencsak jól jön minden új megrendelés, mivel tervei szerint 2003-ban nyereséges kíván lenni.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés