Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Lucent további 5.000 munkahelyet szüntet meg

Dotkom

A Lucent további 5.000 munkahelyet szüntet meg

A cég 2003-ban további 5.000 munkatársától kíván megválni, így a 2 évvel ezelőtti 155.000-es létszám mindössze 45.000-re apad.

A telekommunikációs eszközöket gyártó Lucent Technologies az elmúlt 2 év alatt munkatársainak 2/3-át bocsátotta el. A Wallstreet Journal értesülése szerint a jelenlegi 50.000 fős létszámot 10%-kal tovább kívánják csökkenteni. 2000-ben, a telekommunikációs robbanás csúcsán még 155.000 munkatársat számolt a Lucent, azóta a folyamatosan csökkenő kereslet mellett a cég elnök vezérigazgatója, Patricia Russo is drasztikus leépítéseket foganatosított.

A telekommunikációs krízis a Lucentet ügyfelei révén is érinti, hiszen a Worldcom, Qwest vagy a Verizon mind a csőd szélén állnak, vagy óriási veszteségekkel küzdenek. Mindezek következtében a Lucent a június 30-án lezárt negyedévet 7,91 milliárd dolláros veszteséggel zárta. Sorban ez volt a kilencedik veszteséges negyedév a cég számára.

A Patricia Russo számítása szerint 3,5 milliárd dolláros forgalom elérése esetén újra nyereséget könyvelhetnének el. Az elmúlt negyedévben azonban a forgalom mindössze 2,95 milliárd dollár volt (egy évvel ezelőtt még 5,89 milliárd dollár) és egyelőre nem látszik a telekommunikációs krízis vége.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés