Connect with us

Hirdetés

technokrata

Robbanás az európai notebook piacon

Dotkom

Robbanás az európai notebook piacon

Míg az asztali PC-k eladása az elmúlt félévben 16%-kal csökkent Európában, a notebook-piacon 11%-os bővülés tapasztalható – derül ki egy angol elemzésből.

A londoni piackutató cég, a Context elemzése szerint a számítástechnikai piacon új divat mutatkozik: míg az asztali PC-k piaca továbbra is szűkül, addig egyre növekszik az érdeklődés a notebookok iránt. Az év első felében 11%-kal több notebookot értékesítettek Európa szerte mint az előző év azonos időszakában, emellett a desktop PC-k eladása 16%-kal esett vissza.

A londoni cég szerint az emelkedés oka az, hogy az olcsóbb notebookok is nagy teljesítményűek és jól felszereltek, ezáltal nagyobb réteg engedheti meg magának a vásárlást. Míg korábban a hordozható számítógépek ára 3-4 szerese volt az asztali gépek áránál, ma már ez az arány jóval kisebb, sőt asztali PC árért is juthatunk jó teljesítményű notebookhoz.

Hasonló növekedést mutat az amerikai piackutató Gartner Dataquest elemzése, mely az egész világ trendjeit vette nagyító alá. Világviszonylatban az év második negyedévében a notebook eladás 6,1 százalékkal nőtt.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés