Connect with us

Hirdetés

technokrata

A KPN eladta cseh kábeles vállalkozását

Dotkom

A KPN eladta cseh kábeles vállalkozását

Adósságai mérséklése érdekében a holland KPN Telecom távközlési vállalat értékesítette cseh kábeles szolgáltató-vállalatát.

Az évek folyamán felhalmozódott adósságai mérséklése érdekében a holland KPN Telecom távközlési cég hétfőn eladta cseh kábeles szolgáltató-vállalatát. A kelet-közép-európai vállalkozás új tulajdonosa minden bizonnyal Csehország harmadik legnagyobb kábeles vállalkozása, a Betbari Holding lesz.

A tavaly még 23 milliárd eurós adósságterhet cipelő holland cég azt reméli a lépéstől, hogy ebben az évben a tervezettnél is kisebb, összesen 13,9 milliárdot elérő adósságot visz már csak tovább. A friss ügylet értékét egyébként 630 millió euróra becsülik a jelentések. A cseh kábeltévé-cég gazdáját, a TES Mediát a KPN Vision Network nevű érdekeltsége tartotta kezében, melynek konszolidálását hajtja most végre a KPN. A Vision Network brit, francia, német és holland érdekeltsége már korábban mások tulajdonába került.

A pénzügyi gondokkal küzdő KPN a távközlési világpiac felfutásának időszakában, főként az egyre tágabbra nyíló régiós piacon a lengyel, cseh érdekeltségek mellett több magyarországi cégben is részesedést szerzett. Mint ismert, pénzügyi terheinek enyhítésére azonban már tavaly eladta a második legnagyobb hazai mobilszolgáltatóban, a Pannon GSM Rt.-ben lévő részesedését. A mobiltelefon-cég ezt követően a norvég Telenor kezébe került. Vevő kerestetik azonban már több mint egy éve a KPN a PanTel Rt.-re és az Euroweb Internet-szolgáltatóban még meglévő részesedésére. A két cég eladása viszont csak nagyon kis mértékben tudná mérsékelni a KPN pénzügyi problémáit.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés