Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ezerfős leépítés a fehérvári IBM-nél

Dotkom

Ezerfős leépítés a fehérvári IBM-nél

A nyár végéig mintegy 1.000 dolgozójától válik meg az IBM székesfehérvári gyára. A leépítést a merevlemezek iránti kereslet csökkenésével indokolja a gyár.

Az IBM 2002. július 29-én jelezte a szakszervezetnek és a Munkaügyi Központnak, hogy székesfehérvári üzemében munkaerő-csökkentést kíván végrehajtani, melyről tájékoztatta közvetlen és szerződéses alkalmazottait is.

A létszámleépítést a cégnél a termékeik iránti kereslet visszaesésével indokolták. Az elbocsátandók között lesznek olyanok, akiknek lejár a munkaszerződésük, de olyanok is, akiktől közös megegyezéssel válnak el. Körülbelül 850 szerződéses alkalmazottat és 150 közvetlen IBM alkalmazottat érint az intézkedés – adta hírül a cég.

Az IBM merevlemez-meghajtókat gyártó üzemét a japán Hitachi gyár vette át. Az ügyvezető igazgató cáfolta, hogy ez indokolná a létszámleépítést.

“Nincsen semmi köze az IBM Hitachival kötendő üzletéhez. Teljes mértékben, és kizárólag a világpiaci helyzet és a csökkenő kereslet az, ami indokolta a létszámcsökkentést” – nyilatkozta telefonon az RTL Klub Híradójának Mohácsi Péter, az IBM Magyarországi Kft. ügyvezető igazgatója.

Az elbocsátandó ezer dolgozóból 850-en kölcsönzött munkaerők, vagyis a Videoton a munkáltatójuk, csak az IBM-nél dolgoznak. Néhányuknak valószínűleg lesz munkájuk szeptembertől is, a Videotonnál. Azt, hogy a létszámleépítéssel mekkora költséget takarít meg az IBM, az ügyvezető igazgató nem árulta el az RTL Klubnak sem.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés