Connect with us

technokrata

Megromlott a kapcsolat a HP és a Dell között

Dotkom

Megromlott a kapcsolat a HP és a Dell között

A HP azonnali hatállyal felmondta a Dell-lel 8 évvel ezelőtt kötött viszonteladói szerződését. A Dell nem forgalmazhat többé HP nyomtatókat, szkennereket, kéziszámítógépeket és digitális kamerákat sem.

Diane Roncal, a HP szóvivője keddi nyilatkozatában elmondta: tájékoztattuk a Dell vezetőségét, hogy a jelenlegi fennálló viszonteladói szerződést azonnali hatállyal felmondjuk. A felmondás oka a Dell azon törekvése, hogy saját márkanévvel beszáll a nyomtatópiacra.

Mike Maher, a texasi székhelyű Dell szóvivője értetlenségét fejezte ki, véleménye szerint túlzás a kapcsolat teljes megszakítása a Dell nyomtatók piacra kerülése miatt. A vita kiváltó oka Kevin Rollins, a Dell elnökének múlt heti bejelentése, mely szerint már megkötötték az egyezséget egy beszállítóval, így év végére Dell márkájú nyomtatókat dobnak piacra. Eddig a Dell csak viszonteladóként szerepelt a nyomtatópiacon, HP, Lexmar, Epson és Xerox termékekkel.

Elemzők szerint ez a lépés az első kardcsapás a HP és Dell közötti háborúban. A Compaq korábban jelentős piaci részesedést vett el a Delltől a PC piacon, most a Dell vág vissza saját nyomtatógyártással.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu