Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Nvidia felvásárolta az Exluna-t

Dotkom

Az Nvidia felvásárolta az Exluna-t

A grafikai chipjeiről híres Nvidia bejelentése szerint a vállalat felvásárolta a szoftverfejlesztő Exuna-t.

A grafikus processzorok piacvezető gyártója hétfőn tett bejelentése szerint felvásárolta az újdonsült Exluna szoftverfejlesztő kisvállalatot – amely éppen szerzői jogvitában áll a Pixar Animation Stúdióval.

Az ex-Pixar szakemberek által két évvel ezelőtt alapított, kaliforniai székhelyű Exluna háromdimenziós képek készítéséhez kínál különféle eszközöket. A vállalat termékei közé tartozik a népszerű Entropy renderer, mely rengeteg képességgel rendelkezik (mélységélesség, HDRI optimalizált teljesítmény, motion blur és valós pixel displacement), valamint támogat minden geometriai formát és a szabványos RIB formátumon túl teljes shader programozói kezelőfelülettel rendelkezik. A vállalat ugyancsak népszerű terméke a Blue Moon renderelési eszközkészlet is.

A Pixar perirata az észak-kaliforniai körzeti bíróságra idén márciusban érkezett, ugyanis állítólag az Exluna egyik terméke megsértette az Emeryville-i székhelyű Pixar RenderMan szoftvercsomagjának szabadalmát. Az ötezer dolláros csomag renderelési eszközeit számos vezető animációs stúdió használja.

A hétfőn bejelentett felvásárlás egy akvizíció része, amelyről egyelőre nem közölt további információkat az Nvidia. Mindenesetre szóvivő elmondása alapján a felvásárlással a Cg elnevezésű szoftvercsomagjának fejlesztését kívánja fellendíteni a vállalat. Az új készlet olyan szoftvereszközöket tartalmaz majd, amely megkönnyíti a mindennapi programozás során a nagy teljesítményű grafikus processzorok megjelenésével lassan elengedhetetlenné váló bonyolult grafikai effektusok megvalósítását.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés