Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tőzsde: megfogyva bár, de törve nem

Dotkom

Tőzsde: megfogyva bár, de törve nem

A szerdai WorldCom-krízis okozta nagyméretű árfolyamzuhanás után éjszaka a japán piac is erősödött, valamint London és Frankfurt is nyereséggel nyitott csütörtökön. Szerdán a Cisco, és a Sun is esett, míg az Intel-részvények emelkedtek.

A szerdai WorldCom-krízis okozta nagyméretű árfolyamzuhanás után London (FTSE-100) 45 pontos, Frankfurt (Dax-30) 18 pontos emelkedéssel nyitott csütörtökön, a szerdai záró 4.531,00 pont (100,00 pontos), 2,16 százalékos veszteség, illetve 4.099,05 pont (103,92 pontos), 2,47 százalékos esés ellenére.

Csütörtökön 187,04 pontos, 1,86 százalékos nyereséggel 10.261,60 ponton zárt a tokiói értéktőzsde irányadó Nikkei 225-ös indexe, amely előző nap 4 százalékos veszteséggel végzett.

Tokióban csütörtökön elsősorban a technológiai szektor emelkedett: a Sony 3,8 százalékkal, a Matsushita Electric 3,6 százalékkal lett drágább.

Az amerikai piacok sem törtek meg a WorldCom-botrány miatt. A földindulást okozó amerikai vállalat részvényét szerdán felfüggesztették a Nasdaqon, azonban ennek ellenére a többi távközlési cég iránti befektetői bizalom is tovább zsugorodott: a Verizon és a Cisco részvények ára is süllyedt.

A Cisco a napot végül 0,15%-os eséssel zárta, míg az Intel 1,58%-os emelkedést mutatott. Azonban a SUN papírja nagy forgalom mellett több mint 7%-kal esett. Az AOL Time Warner árfolyama annak ellenére zuhant 11,49%-kal, hogy cáfolta azokat az értesüléseket, miszerint a közeljövőben profit-figyelmeztetést tenne közzé.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés