Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kodak és IBM együttműködése a digitális moziért

Dotkom

Kodak és IBM együttműködése a digitális moziért

Az Eastman Kodak Company az IBM-et választotta technológiai partnerének új digitális mozirendszerének kivitelezéséhez.

Az amerikai Eastman Kodak Company szerdai bejelentése szerint az IBM-et választotta technológiai partnerének az új digitális mozirendszerének (Digital Cinema Operating System, COS) kifejlesztéséhez. Míg a Kodak magát a rendszert fejleszti, az IBM xSeries szervereivel és tárolási megoldásaival járul hozzá az együttműködéshez. Az új Kodak mozirendszer Red Hat Linux 7.2 operációs rendszeren fog működni.

Az amszterdami Cinema Expo International konferencián a Kodak már bemutatta a COS-t, melyet egy továbbfejlesztett projektorral kapcsoltak össze a kontrasztosabb megjelenítés érdekében. A COS a Kodak szerint 2002 végére készül el teljesen és egy új, kalózmásolatok elleni technológiát is tartalmazni fog.

Az új COS előrevetíti a mozi jövőjét: a digitális mozik jelentős logisztikai költségeket megtakarítva az Interneten keresztül letölthetik az új filmeket, kifizethetik a jogdíjakat. Egyszerűbbé válik a feliratozás, terjesztés, tárolás, javul a képminőség. Mindezen előnyök mellett persze a kalózmásolatok elterjedését is meg kell akadályozni, ami még a legjobb védelem esetén is lehetetlen.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés