Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Nokia második félévi előrejelzését is csökkentette

Dotkom

A Nokia második félévi előrejelzését is csökkentette

A finn mobiltelefon-gyártó a korábban jósolt legalább 15 százalékos bevétel növekedés helyett immáron legfeljebb 10 százalékos növekedését tart lehetségesnek.

Alig néhány héttel azt követően, hogy a Nokia menedzsmentje bejelentette a második negyedéves árbevétel várható elmaradását a tervekkel szemben, csütörtökön csökkentette második félévi értékesítési előrejelzését is. Így a tavalyi második félévhez képest, a korábban jósolt legalább 15 százalék helyett az eladások legfeljebb 10 százalékos növekedését tartja lehetségesnek a világ legnagyobb mobilkészülék-gyártója.

Az árbevétel elmaradása az eredeti tervektől a hálózati üzletág – mely az árbevétel mintegy 20 százalékát tette ki – piacán található általánosan kedvezőtlen tendenciáknak köszönhető. A vállalat vezetői azonban továbbra is bíznak abban, hogy a bővülés hosszú távon, 2003-tól meg fogja haladni a 10 százalékot mind az értékesítésben, mind a nyereségben.

Mindenesetre a forgalom 2-6 százalékos visszaesését várják a tavalyi második negyedévi 7,35 milliárd euróhoz képest, annak ellenére, hogy az előző, áprilisi előrejelzés még 2-7 százalék közötti növekedést jósolt a második negyedévre. Emellett az 5-10 százalékos többlet helyett is csupán 0-4 százalékos növekedést valószínűsítenek a telefonkészülékek értékesítésével kapcsolatban. Ráadásul az áprilisi előrejelzésben szerepelt 5-10 százalékos hálózatelemi csökkenés helyett már 20,25 százalékos visszaesés várható.

A finn mobiltelefon-gyártó szerdán 5,38 százalékkal olcsóbban, 13,24 eurón zárt a helsinki értéktőzsdén az előző naphoz képest.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés