Connect with us

Hirdetés

technokrata

Három konkurensével kapcsolta össze hálózatát a Matáv

Dotkom

Három konkurensével kapcsolta össze hálózatát a Matáv

A Matáv a mai napon három konkurens telekommunikációs szolgáltatóval kötött összekapcsolási szerződéseket.

A Matáv május 15-én aláírta az eTel Magyarország Kft-vel és a GTS-Datanettel az új jogszabályok alapján megkötendő összekapcsolási szerződéseket. Ennek alapján megkezdődhet a Matáv és az eTel, illetve a GTS-Datanet hálózatainak összekapcsolása, hogy a felek előfizetői elérhessék egymást.

A tárgyalások március végén kezdődtek meg, miután a vonatkozó jogszabályok értelmezésében kompromisszumos megoldás született.

A szerződések alapját a Matáv által a Hírközlési Döntőbizottságnak benyújtott referencia összekapcsolási ajánlat (RIO) tervezet képezte. Mivel a RIO jóváhagyása még nem történt meg, a tervezet alapján elkészült szerződések csak átmeneti jellegűek. A szerződések végleges tartalmának kialakítására a RIO Hírközlési Döntőbizottság általi jóváhagyása után – az esetleges változtatások átvezetésével – kerül majd sor.

A végleges összekapcsolási szerződéseket eredményező módosításkor szükség esetén a felek visszamenőlegesen korrigálják az átmeneti időszakban történt elszámolásokat.

A jelenlegi megoldással a hálózatok összekapcsolásának előkészítése, illetve megvalósítása anélkül kezdődhet meg, hogy a feleknek véglegesen el kellene kötelezniük magukat az összekapcsolási szerződés tartalmát illetően.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés