Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jó negyedéves eredmények az Antenna Hungáriánál

Dotkom

Jó negyedéves eredmények az Antenna Hungáriánál

Jó eredményekről számolhatott be ma, első negyedéves gyorsjelentésének közzétételekor az Antenna Hungária vállalatcsoport.

Ma tette közzé I. negyedéves gyorsjelentését az Antenna Hungária vállalatcsoport. Az előző év azonos időszakával történő összehasonlítás nem lehetséges, mivel a Társaságnak 2001. I. negyedévében nem kellett gyorsjelentést készítenie.

Az értékesítés nettó árbevétele 6,06 milliárd Ft-ot tett ki 2002. első negyedévében, mely a korábbi negyedévekhez hasonlóan alakult. A bevételek 56%-a műsorterjesztésből, 23%-a távközlésből, 7%-a AntennaMikro szolgáltatásból, 4%-a szerviz szolgáltatásból, 10%-a pedig egyéb tevékenységekből származott. Az Antenna Hungária Rt. üzemi eredménye az első negyedévben közel 600 millió Ft-ot tett ki.

Az értékcsökkenési leírás 1,54 milliárd Ft-os összegéből közel 300 millió Ft az aktív tőkekonszolidációs különbözet amortizációjából adódik. A pénzügyi műveletek 1,3 milliárd Ft-ot kitevő egyéb ráfordításai a V.R.A.M. Rt. (Vodafone) társult vállalkozásként történő konszolidációjának tudható be. Ezen okokból kifolyólag az Antenna Hungária Rt. bár anyavállalati szinten továbbra is nyereséges, a konszolidált mérleg szerinti eredménye 2002. első negyedévében -1,36 milliárd Ft lett.

A Társaság kamatfizetési kötelezettségei viszont az előző negyedévekhez képest nem növekedtek, a kötelezettség-állomány pedig 5%-kal csökkent az előző negyedévhez képest.

A vállalatcsoport eszközeinek értéke 2002. március 31-én 47,1 milliárd Ft, mely 4%-kal alacsonyabb, mint a 2001. december 31-i érték. A cég 4,1 milliárd Ft értékű beruházásainak immáron 65%-a távközlési, 22%-a multimédia, 13%-a pedig műsorszórási, infrastruktúra és egyéb szolgáltatásokhoz kapcsolódott.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés