Connect with us

Hirdetés

technokrata

Leesett a memória ára – újból veszteségesen működnek a gyártók?!

Dotkom

Leesett a memória ára – újból veszteségesen működnek a gyártók?!

Nagy csökkenést produkált a memóriaár, köszönhetően a hónap végének. A gyártók egy része megint veszteségesen működhet, ha nem történik változás…

Ázsiai források jelentették, hogy az egész memóriaipar állapotát jelző 128 Mbites SDRAM chipek ára 3 dollár alá esett. Ennek főként az volt az oka, hogy a felhalmozódott raktárkészletektől lehetőleg még a hónap vége előtt megszabadulhassanak a gyártók.

A 3 dolláros szint („a lélektani határ”) azért nagyon fontos, mert a 128 Mbites memóriachipek előállítási költsége körülbelül ezen a szinten van, tehát ha egy 128 Mbites chip ára e fölé megy, akkor profitot tud csinálni a gyártó, alatta viszont veszteséges a működés.

Korábban több, ezzel foglalkozó cég is nyereséges negyedévről tudott beszámolni, ám ezek a hírek nem jósolnak további hasonló sikereket az év második negyedévére (némileg ellentmond ennek az értesülésnek a dél koreai kereskedelmi minisztérium által bejelentett adat, miszerint áprilisban 6 hónapja először növekedett a chipexport – ez annak is lehet az oka, hogy beérett a gyártók a kapacitásbővítése).

Úgy tűnik, továbbra sem lehet hosszú távú jóslatokba bocsátkozni a memóriaárak becslését illetően, az azért szinte biztos, hogy ez a hullámvölgy csak egy átmeneti időszakot jelöl, s hamarosan megint többet kell majd fizetni a memóriáért.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés