Connect with us

Hirdetés

technokrata

Döntsön SMS-ben jövőjéről

Dotkom

Döntsön SMS-ben jövőjéről

Az áprilisban esedékes választások előtt már szavazni lehet – persze ez még nem élesben megy, mindazonáltal előrevetítheti, hogyan lehet majd a jövőben leadni voksunkat egy mobiltelefon segítségével.

Az Origo SMS VOKS 2002 – az [origo] választási játéka címmel 2002. március 24-én, vasárnap országos kísérleti mobiltelefonos játékot rendez, amelynek résztvevői pártszimpátiájukat fejezhetik ki. E napon a mobiltelefon-használók reggel 6-tól este 6-ig SMS-ben küldhetik el szavazatukat az országos listát állító politikai pártokra.

A választási játék központjának számaira annak a pártnak a (teljes vagy rövidített) nevét kell elküldeni SMS-ben, amelyre a játékos szavazni szeretne. A választási játékot szolgáló technikának köszönhetően a szavazás hivatalos végeredményét egy perccel a szavazás lezárása után, vagyis este 6 óra 1 perckor teszi közzé az Origo. A játék alkalmából „sajtóközpontot” állítanak fel a Zsigmond tér 10. szám alatti Irodaház aulájában, ahová 17.30-tól szeretettel várnak minden érdeklődőt.

A választási játék titkos: az informatikai rendszer csak a szavazatokat tárolja.

A játék telefonszámai Pannon előfizetőknek: 06-90-624400 (csak olyan előfizetők játszhatnak, akik előre fizetett (Praktikum, Bee) kártyával rendelkeznek), Westel előfizetőknek: 06-90-632002.

„Történelmi jelentőségű játékra invitáljuk a mobilosokat: mutassuk meg a világnak, hogyan is fognak lezajlani 4 vagy 8 év múlva az országgyűlési választások Magyarországon” – nyilatkozta Krecz Tibor, az Axelero Média Üzletágának igazgatója.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés