Connect with us

technokrata

Dráguló nyers CD-k, DVD-k és videókazetták

Dotkom

Dráguló nyers CD-k, DVD-k és videókazetták

Magyarországon az adathordozók minden formája hamarosan árnövekedésen fog keresztülesni, köszönhetően a beépített jogdíjak növekedésének. Részletek és az árfolyamok itt…

Adataink tárolására legtöbbször a merevlemezt használjuk, ám ha ez 600 MB fölé terjeszkedik, akkor érdemes kiírni CD-re, hogy ne foglalja a helyet. Ehhez szükség van egy CD-íróra és egy írható, üres korongra (persze a tehetősebbek DVD-re is írhatnak). Az átlag magyar felhasználó az utóbbi időkben hozzászokott a 200 forintos ár körüli lemezekhez, ám nemsokára változás következik az árakban (és sajnos nem lefelé).

Az ARTISJUS Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület ugyanis a magáncélú másolásra alkalmazott adathordozók árát jogdíjjal terhelte meg, melynek mértéke idén növekedik. A videókazettáktól kezdve a minidiscig minden ilyen termék után be kell fizetni a rá vonatkozó jogdíjat, amit a vásárló az adathordozók árának növekedésében fog tapasztalni. Az írható (CD-R) típusok kötelezően hordozni fognak egy, az ARTISJUS védjegyét jelző hologrammos címkét.

A hanganyag rögzítésére alkalmas CD-R és CD-RW 56 forintos, az adat rögzítésére alkalmas CD-R és CD-RW 36 forintos jogdíjjal lesz megterhelve. A DVD-k egységesen 250 forintnyi összeggel drágulnak majd, míg az MP3 lejátszókban használt memóriakártyákon 32 MB-onként 1000 forint lesz ez az összeg.

A teljes lista a lenti linken érhető el.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
honor

SmartPhone

A Honor 9X Pro már elérhető Magyarországon

2020. szeptember 16. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin