Connect with us

technokrata

XScale processzoros PDA a Toshibától is

Dotkom

XScale processzoros PDA a Toshibától is

A Toshiba áprilisban két vadonatúj kéziszámítógéppel lép piacra, amelyek közül az egyik állítólag egy 400 MHz-es Intel XScale processzort fog tartalmazni.

A két új Pocket PC operációs rendszert futtató modell az E740, illetve az E310-es nevet viseli majd. Míg az előbbi eszköz belsejében egy 400 MHz-es órajelű, XScale architektúrájú Intel processzor ketyeg majd, az olcsóbb E310-esbe a jelenleg is széles körben alkalmazott 206 MHz-es StrongARM chip fog kerülni.

Nem hivatalos hírek szerint az e740-est az izmos processzoron kívül 64 MB memóriával és 3,5 colos, 16 bites színmélységű TFT kijelzővel látja majd el a gyártó, és vélhetően támogatni fogja valamelyik vezeték nélküli hálózati (WLAN) szabványt, vagy a Bluetooth-t. Várakozások szerint a kézi-számítógépet CompactFlash Type II-es és egy SD/MMC bővítőhellyel látják majd el.

Az alsókategóriás E310-es belsejében csak 32 MB memória fog helyet kapni, de ez a készülék is 3,5 colos TFT kijelzővel bír majd, és valószínűleg csak egyfajta flashkártya-bővítőhely kerül majd rá. Mindeddig a Fujitsu-Siemens és a Hitachi jelentette be, hogy az eddig alkalmazott chipeknél nagyobb teljesítményű, Xscale-architektúrájú processzort tartalmazó PDA-val lép piacra, de minden bizonnyal a többi Pocket PC-s tenyérgép-gyártó sem tétlenkedik hasonló fejlesztéseket illetően.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

samsung galaxy
TAG Heuer Carrera

SmartWatch

Új luxus kollekcióval rukkolt elő a Tag Heuer

2020. szeptember 24. csütörtök
dell laptop

Kütyük

Dell laptop: iskolások számára ideális választás!

2020. szeptember 23. szerda
samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin