Connect with us

technokrata

Olcsóbb lett a DDR memória az SDRAM-nál!

Dotkom

Olcsóbb lett a DDR memória az SDRAM-nál!

Elérkezett az a pillanat, mikor azonos mennyiség vásárlása esetén a DDR memória olcsóbb, mint az SDRAM. Kérdés, ez meddig marad így…

Mintha hullámvasúton ülnének a memóriaárak, oly mértékben változott a félvezető-ipar egyik nagy motorjának tartott memóriachipek értéke az elmúlt egy évben. Tavaly drámai mértékben lecsökkent a modulok ára, majd novembertől ismét emelkedni kezdett.

Az árváltozások több meglepetéssel is szolgáltak: egyrészt már nem is olyan költséges vállalkozás Rambust vásárolni (legalábbis az SDRAM-hoz képest) – ennek (sajnos) nem az az oka, hogy a Rambus ára lecsökkent, hanem az, hogy az SDRAM-é emelkedett fel nagy mértékben.

Egy másik meglepő esetet is produkált az élet: a nem olyan rég debütált DDR memóriák olcsóbbá (!) váltak, mint az azonos mennyiségű SDRAM-ok. Egyes elemzők szerint ez annak köszönhető, hogy elfogytak a felesleges készletek (bár ez kissé hihetetlenül hangzik, lévén, hogy a gyárak továbbra is nagy volumenben gyártják az SDRAM chipeket).

Bármi is legyen a közvetlen kiváltó ok, a tény tény marad: tegnap 512 MB-nyi ECC SDRAM ára 170 dollár volt, míg ugyanezen fajta és mennyiségű DDR memóriáért csak 165 dollárt kellett leszurkolni. Hogy ez tartós marad-e, vagy csak pillanatnyi ingadozás, hamarosan kiderül.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

XPLORA okosóra

SmartWatch

Mindig karnyújtásnyira, mindig biztonságban:

2020. november 26. csütörtök
Huawei Mate 40 Pro
samsung frame tv

Smart-TV

Virtuális utazás a The Frame TV képernyőjén

2020. november 24. kedd
redmi note
lifestyle

Kütyük

Lifestyle Smart Monitor a Samsungtól

2020. november 20. péntek
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin