Connect with us

technokrata

HP részvényeinek egy részét eladja a William and Flora Hewlett Foundation.

Dotkom

HP részvényeinek egy részét eladja a William and Flora Hewlett Foundation.

Az alapítvány célja ezzel a lépéssel, hogy befektetéseinek ezen részvények által lefoglalt részét egyéb helyeken kamatoztassa, legalábbis hivatalosan.

Többek között az alapítvány vezetősége, a Hewlett család, valamint az alapítvány elnöke (Walter Hewlett) által is erősen ellenzett a Compaq HP összeolvadás. A döntést azonban a részvényesek hozzák meg.

A mostani döntést az alapítvány Befektetési Bizottsága hozta, az egyesülés meghiúsítását ez a döntés is elősegítheti, lévén a HP részvények (közel 2 milliárd darab) akár csak egyetlen darabját birtokló minden egyes tulajdonos szavazati joggal rendelkezik a Compaq-al való fuzionálás elfogadásának, avagy elutasításának eldöntésében. Ilyen alapon, ha a most eladott 5,5 millió részvényt olyan befektetők vásárolják meg, melyek ellenzik az egyesülést, akkor ezzel egyre csökken az esélye az összeolvadásnak.

A fentiek ellen szól azonban néhány tény: a részvényeket bárki megvásárolhatja, így akár a támogatók oldalára is kerülhet, a most eladott részvénycsomag csupán csak a töredékét teszi ki az összes részvénynek.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin