Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vírusos telefonok a Vodafone-tól

Dotkom

Vírusos telefonok a Vodafone-tól

A memóriakártya volt a ludas.

A múlt hét végén nyert bizonyságot, hogy nem elszigetelt, egyedi esetekről van szó a legújabb, mobiltelefonokat érintő vírusfertőzés kapcsán. Kiderült, hogy a Vodafone által értékesített készülékek közül számos nem várt „jövevénnyel” együtt jutott el a vásárlókhoz. Több ezer HTC Magic telefon került eladásra, melyek memóriakártyája vírust tartalmazott.

Amint arról a hónap elején mi is beszámoltunk, nemrég felszámolták a világ egyik legnagyobb botnet rendszerét, a spanyol Mariposát. Közel 13 millió(!) számítógépből állt a magyarul Pillangó névre hallgató hálózat, amit elsősorban hitelkártya-adatok és online banki információk megszerzésére használtak fel. És hogy mi köze ennek a mostani esethez? Egyértelműen kiderült, hogy a botnethez köthető digitális fenyegetést tartalmaztak a Vodafone-tól származó mobilkészülékek.

A szolgáltató spanyol hálózatát és vásárlóit érintő esemény kapcsán a cég hivatalos nyilatkozatot adott ki, melyben bejelentette, hogy minden pórul járt számára új, „tiszta” memóriakártyát küld a régi helyett. Emellett olyan eszközöket is ügyfeleik rendelkezésére bocsátottak, melyekkel leellenőrizhetik és fertőzés esetén kijavíthatják eszközeit szoftverkörnyezetét.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés