Connect with us

Hirdetés

technokrata

Digitális iskola Mátraszentimrén

Dotkom

Digitális iskola Mátraszentimrén

A Mátraszentimrén működő, szlovák nyelven is oktató Felső-mátrai Zakupszky László Általános Iskola valamennyi pedagógusának és tanulójának van már laptopja az elmúlt időszak mintegy ötmillió forint értékű informatikai fejlesztései nyomán.

A tantermeket interaktív táblákkal szerelték fel, illetve a wifi hálózatnak köszönhetően az oktatók és a diákok egyaránt rákapcsolódhatnak az intézmény szerverére, ezáltal az internetre – közölte Jakab Krisztina.

A gyermekek a tanórák feladatain kívül a házi feladataikat is elkészíthetik a hordozható gépük segítségével. Az iskolaadminisztrációs szoftver használatának kibővítésével lehetőség van a digitális naplózásra, így nem lesz szükség a hagyományos ellenőrzőkönyvekre sem, a bejegyzéseket figyelemmel kísérhetik a szülők az interneten – tette hozzá.

Az iskolaigazgató elmondta: Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár – másik három kistelepülés mellett – a mátraszentimrei iskolának ajándékozta az Opel Magyarország Kft. által felajánlott laptopokat, így jutott az iskola valamennyi tanulója számítógéphez.

A 32 tanulót oktató iskolában összevontan tanítják az 1-2., a 3-4. és az 5-6. évfolyamosokat, míg a 7. és a 8. évfolyamon csak a készségtárgyak tanítása zajlik együttesen, a közismereti tárgyakat külön osztályokban tanulják.

A szlovák nemzetiségűek által is lakott településen működő intézményben szlovák nyelvoktatás is folyik.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés