Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szabad Szoftver Konferencia és Kiállítás Budapesten először

Laptop

Szabad Szoftver Konferencia és Kiállítás Budapesten először

2009 október 31-én, szombaton Budapesten a BME Informatikai épületében kerül megrendezésre az első Szabad Szoftver Konferencia és Kiállítás.

A konferencia azzal a kettős céllal jött létre, hogy népszerűsítse a szabad szoftvereket és azok újdonságait Magyarországon, illetve hogy egy olyan visszatérő fórumot teremtsen, amely alkalmat ad arra, hogy a hazai érdeklődők, felhasználók, civil szervezetek és a nyílt forráskódot képviselő cégek találkozhassanak egymással.

Az első Szabad Szoftver Konferencia és Kiállítás a korábbi sikeres Ubuntu Konferenciák utódjaként jött létre. A rendezvényt több neves hazai cég is szponzorálja, akik egyben a kiállító cégek listáját is adják. A konferencia fő támogatója a hálózati biztonságtechnikával és virtualizációval foglalkozó Andrews IT Engineering Kft., kiemelt támogatóként a Magyarországon Red Hat-et képviselő ULX Nyílt Forráskódú Tanácsadó és Disztribúciós Kft. karolta fel a rendezvényt. Ezüst fokozatú támogatóként jelennek meg a következő cégek: BalaBit IT Security, Linux Akadémia és a Radixcloud.com, emellett támogatóként a Novell is kiállít.

“Az első Szabad Szoftver Konferencia és Kiállítás most meghirdetett programja és a támogatók sora több hónapos munkánk eredménye, reméljük, hogy az esemény méltó helyet képvisel majd a hazai informatikai konferenciák között” – mondta Mátó Péter, az Fsf.hu Alapítvány kurátora, egyben a Szabad Szoftver Konferencia és Kiállítás szóvivője. “Az előzetes regisztráció alapján több mint 400 látogatót várunk a BME-re október 31-én, szombaton, ez a szám egyértelmű jele annak, hogy a szabad szoftvereknek nagy követő tábora van Magyarországon, valamint az érdeklődés és az elhatározottság folyamatosan növekszik”.

A Szabad Szoftver Konferencia széles programválasztékkal jelentkezik. Három előadói és egy workshop szekció, valamint a kiállítás párhuzamosan zajlanak majd, felkínálva a lehetőséget, hogy minden látogató megtalálja a számára leginkább megfelelő előadást.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés