Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Vista is jó kritikákat kapott

Laptop

A Vista is jó kritikákat kapott

A szaklapok dicsérik a Microsoft legújabb operációs rendszerét, de a megjelenése előtt a Vista is pozitív kritikákat kapott.

A legtöbb újság pozitív értékelést írt a Microsoft ma megjelenő operációs rendszeréről a Windows 7-ről.  A szaklapok kritikusai azonban az amerikai cég előző operációs rendszerét is dicsérték, mielőtt megjelent. A Vista azután a jó kritikák ellenére is sikertelen lett. Jelenleg a csupán a személyi számítógépek húsz százalékára van telepítve, és a legtöbb számítógép tulajdonos még mindig a nyolc éve megjelent XP-t használja.

A PC World nevű lap három éve azt írta a Vistáról, hogy egy hatalmas előrelépést jelent a Microsoft számára. “A PC World szerkesztője voltam, amikor megjelent a Vista, és utólag sajnálom, hogy nem voltunk körültekintőbbek, amikor értékeltük. A rendszert több számítógépen is ki kellett volna próbálnunk, hogy rájöjjünk, hogy túl magasak a rendszerigényei, és a felhasználóinak a többsége elégedetlen lesz vele. Tanultam az esetből, és azóta olyan számítógépeken tesztelem a programokat, amiket az emberek többsége használ”- nyilatkozta a Reuters-nek Preston Gralla a Pc World Vistáról szóló kritikájának a szerzője.

A Vista Steve Wildstrom-nak a Businessweek kritikusának is elnyerte a tetszését három évvel ezelőtt, aki azt írta a rendszerről, hogy egy nagy előrelépést jelent és idővel az emberek többsége meg akarja majd vásárolni. Ma már Wildstrom sincs elragadtatva a Vistától. “Ha visszamehetnék az időben, és újra kritikát írhatnék a rendszerről, sokkal negatívabb lennék”- mondta el a Businessweek újságírója.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés