Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az eBay eladta a Skype-ot

Dotkom

Az eBay eladta a Skype-ot

Az internetes telefonhívásokkal foglalkozó cég nagy része kockázati tőke befektető társaságok kezébe került. A vásárlók között Marc Andreessen a Netscape egyik alapítója is megtalálható.

Az eBay közel két milliárd dollárért eladta Skype internetes telefonhívásokkal és azonnali üzenetküldéssel foglalkozó cég nagy részét. A Skype többsége egy magánbefektetőkből és kockázati tőke befektető társaságokból álló csoport kezébe került. A vásárlók között Marc Anderseen a Netscape egyik alapítója, az Index Ventures és a Silver Lake is megtalálható. Az online aukciósház a cég harmincöt százalékát tartotta meg.

Az eBay négy éve, az alapítóitól vásárolta meg a Skype-ot, 2,6 milliárd dollárért. Az elektronikus kereskedelemmel foglalkozó vállalat célja a Skype megvásárlásával, az eladások fellendítése volt a honlapján, mivel a netes telefonhívások segítségével az eladók és a vevők közvetlen kapcsolatot teremthetnek egymással. A felvásárlás azonban nem váltotta valóra a hozzá fűzött reményeket, és a Skype nem lépett szinergiára a vállalat alaptevékenységével, ezért áprilisban az eBay bejelentette, hogy a tőzsdére viszi a VOIP céget, melynek részvényeit jövőre bárki megvásárolhatja majd. A bejelentést sokan úgy értelmezték, hogy az eBay valójában el akarja adni az internetes telefonhívással foglalkozó céget.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés