Connect with us

Hirdetés

technokrata

Induló vállalkozásokat támogat a Netscape alapítója

Dotkom

Induló vállalkozásokat támogat a Netscape alapítója

A Netscape egyik alapítója Marc Andreessen egy olyan kockázati tőke alapot hozott létre, ami kezdő vállalkozásoknak biztosít anyagi hátteret a termékeik kifejlesztéséhez.

“Annyit ültünk az asztal másik oldalán, hogy pontosan tudjuk milyen ott lenni.” – nyilatkozta Marc Andreessen a Netscape alapítója a PBS műsorában. Andreessen Benjamin Horowitz-al, a Netscape korábbi alelnökével közösen egy kockázati tőke alapot hozott létre kezdő vállalkozások fellendítésére. Idáig 36 cégbe fektettek kétszázezer és egymillió dollár közötti összeget.

“Rengeteg olyan kezdő vállalkozást látunk, aminek nincs szüksége hatalmas összegre, ahhoz, hogy sikeres legyen” – állítja Andreessen, aki szerint a kis cégek olyan új technológiák alkalmazásával, mint a cloud computing sokkal kisebb összegből is működni tudnak, mint korábban. Az alap létrehozását indokolhatta az is, hogy a kockázatos befektetések száma jelentősen csökkent a gazdasági válság hatására és öt éve tavaly történt meg először, hogy háromszáznál kevesebb kockázati tőke beruházással létrejött céget értékesítettek.

Marc Andreessen az 1994-es indulás után öt évvel több mint négy milliárd dollárért adta el a Netscape részvényit az America Online-nak. Az Netscape értékesítését követően Horowitz-al közösen létrehozott egy adatközpont automatizálással foglalkozó vállalkozást, amiért másfél milliárd dollárt fizetett a Hewlett-Packard 2007-ben. Jelenleg többek közt a Facebook és az Ebay igazgatótanácsában tevékenykedik.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés