Connect with us

Hirdetés

technokrata

A billentyűzet adatait is lophatják hackerek

Dotkom

A billentyűzet adatait is lophatják hackerek

A PS/2-es billentyűzetkábel vezetékeinek vékony borítása miatt a hackerek hozzáférhetnek a begépelt adatokhoz – állítja egy új felmérés.

Az Inverse Path biztonsági cég kutatói felfedezték, hogy bizonyos billentyűzetek adatforgalma bekerült az áramkörbe. A kutatóknak sikerült az leütött billentyűk okozta kicsiny áramingadozásokból visszakövetkeztetni arra, mit gépelt be a felhasználó.

A kutatóknak 15 méteres távolságból is sikerült demonstrálniuk az eljárást. A célunk, hogy bemutassuk, hogy a legváratlanabb módon is hozzá lehet férni a digitális információkhoz – közölte Andrea Barisani és Daniele Bianco, az Inverse Path munkatársai. A kutatást PS/2-es, régebbi típusú billentyűzeteken végezték.

A kutatók szerint a billentyűzet kábelében egymáshoz nagyon közel találhatók a vezetékek, és az adat a gyenge borítás miatt átvándorol a föld-kábelre is, mely tovább küldi az adatokat az adott helyiség vagy akár az egész lakás elektromos rendszerére.

A kutatók szerint egyszerű volt beazonosítani az áramingadozásból a leütéseket, mivel ez a fajta billentyűzet egyszerre egy bitnyi adatot küld, írja a BBC News.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés