Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szabadhűtéssel a túlmelegedés ellen

Laptop

Szabadhűtéssel a túlmelegedés ellen

Az APC új megoldása megakadályozza, hogy a külső levegő közvetlen kapcsolatba kerüljön az adatközpont levegőjével.

Az adatközpontok folyamatos terjeszkedése miatt a helyi energiaszolgáltatók komoly akadályokat gördítenek azok növekvő energiafogyasztása elé, ezért növekszik az igény az áramfogyasztás csökkentésére az energiahatékonyság növelésével illetve szabadhűtéssel. Az APC by Schneider Electric moduláris, közvetett elpárologtatású- és levegő-levegő hőcserélős hűtési megoldása, az EcoBreeze minden egyes moduljában többféle szabadhűtési megoldás található annak érdekében, hogy a rendszer az igényeket megfelelően ki tudja szolgálni. Az adatközponton kívül elhelyezett egység kihasználja a helyi klíma előnyei, és automatikusan kapcsol át a két szabadhűtési megoldás között.

APC EcoBreeze

A két szabadhűtési megoldás
Levegő-levegő hőcserélő – A modulok elektronikusan szabályozott ventilátorai beszívják az informatika meleg levegőjét az adatközpontból, ami ezután keresztülmegy a levegő-levegő hőcserélőn. Miután az informatika levegője lehűlt, átmegy még egy hűtőtekercsen, és visszatér az adatközpontba.
Közvetett elpárologtatású hőcserélő – Amikor a kültéri levegő hőmérséklete túl magas a levegő-levegő hőcserélős hűtéshez, akkor a hűtést a közvetett elpárologtatású hűtő szolgáltatja, amelyik úgy vonja ki a hőt az informatika levegőjéből, hogy vizet párologtat el a hőcserélő csatornáinak külső oldalán.

Az EcoBreeze az első megoldás a piacon, amelyik megakadályozza, hogy a külső levegő közvetlen kapcsolatba kerüljön az adatközpont levegőjével, függetlenül attól, hogy milyen hűtési módban működik (levegő-levegős- vagy közvetett elpárologtatású hőcserélővel). Emellett rendelkezik egy illeszkedő R410a gázzal működő hűtő-, valamint egy kémiai vízkezelést szükségtelenné tévő vízkezelő rendszerrel is. Ez a megoldás az egyes hűtőközeg vagy víz alapú rendszerekkel szemben felmerülő környezetvédelmi aggodalmakra adott válasz. Mindkét EcoBreeze-ben alkalmazott szabadhűtési mód maximálisan kihasználja a helyi időjárási körülményekből adódó előnyöket, így a hűtés egész évben a legnagyobb energia- és hűtési hatékonysággal működik.

Az EcoBreeze 50 kW kapacitású modulokban érhető el, amelyekből a modulok egy csoportba rendezésével 200 kW-os (négy modulból), illetve 400 kW-os (8 modul csoportosításával) érzékelhető hűtési kapacitású rendszer építhető. Ez a moduláris, skálázható konstrukció lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy csak akkora hűtési kapacitást vásároljanak meg, amekkorára éppen szükségük van. Ez lehetőséget teremt arra is, hogy az adatközpontjuk növekedésével együtt bármikor bővíthessék a hűtési kapacitást is. A moduláris megoldás magasabb rendelkezésre állást tesz lehetővé, mivel a keretek szintjén biztosítható a redundancia, valamint karbantartás vagy szervizelés esetén a szükséges hűtési kapacitás. Az energia- és vízellátás, a levegőelosztás, valamint a kommunikációs csatlakozók központi megoldásként a keretben találhatók, így leegyszerűsítve a telepítési követelményeket. Mivel az EcoBreeze az adatközpont területén kívül helyezkedik el, nem foglal el helyet az informatikai berendezések elől, lehetővé téve az adatközpont kapacitásának növelését anélkül, hogy helyet kellene fenntartaniuk a hűtőegységek számára.

Az EcoBreeze 2011-től kezdve, több szakaszban lesz elérhető Európában, a Közel-Keleten és Afrikában.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés