Connect with us

Hirdetés

technokrata

Komoly gond a Toshiba táblagépével?

Laptop

Komoly gond a Toshiba táblagépével?

Levették a boltok polcairól a japán gyártó termékét.

Az Egyesült Királyságban a helyi, Dixons áruházlánc nyerte el a Toshiba Folio 100 kiskereskedelmi értékesítésének kizárólagos jogát, ám amikor az üzlet megköttetett, még nem gondolta senki, hogy a helyzet hamarosan rémálommá válik. Nem sokkal az értékesítések megkezdését követően ugyanis megindult a felhasználói áradat, csak ezúttal visszafelé: sokan kénytelenek voltak hónuk alá csapni a meghibásodott készüléket, és újra elkutyagolni a boltba.

Toshiba Folio 100

Ne higgyük, hogy más vállalatnak nem okoznak gondot a meghibásodások – ez az elektronikai eszközök életciklusából adódó természetes jelenség. Ám a Folio 100 esetében olyan magasra rúgott a visszavitt termékek száma, hogy a Dixons úgy döntött: inkább leveszi polcairól a táblagépet. Így egyelőre nem lehet kapni a briteknél a Toshiba készülékét, az pedig jelenleg sem ismert, hogy a helyzet mikor fog változni. Tudomásunk szerint a két cég közösen dolgozik azon, hogy a – mostani értesülések szerint – csak a szigetországot érintő problémák megszűnjenek.

Alapvető fontosságú, hogy az európai piac egyik legjobbjának tartott briten a lehető leghamarabb helyreálljon a Toshiba renoméja. A karácsonyi bevásárló szezon ugyanis megállás nélkül közeledik (sőt, igazából már el is kezdődött), az idei év slágerének kikiáltott táblagépek pedig egyre durvább árversenyben harcolnak a felhasználók kegyeiért. Például a Samsung nemrég jelentette be Galaxy Tab termékének árcsökkentését – 530 fontról 470-re mérsékelte a kis készülék árát. Igaz, a Toshiba Folio 100 még mindig olcsóbb (már amikor lehet kapni): 330 fontért kínálták.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés