Connect with us

Hirdetés

technokrata

Brazília kiberháborúra készül

Dotkom

Brazília kiberháborúra készül

A dél-amerikai honvédelem hosszú távú kiberháborúra rendezkedik be.

BraziliaSzakértők szerint az Irán elleni rejtélyes támadás manapság már szinte a reguláris hadviselés része: aki nem készült fel eléggé hálózatainak védelmére, az könnyen rajtaveszthet. Brazília az ilyen csapások elkerülése érdekében külsős segítséget hívott: kiberhadviselési részlegét a Panda Security szakértői képzik a jövőben. A brazil honvédelem hosszú távú kiberháborúra rendezkedett be: a Panda Security-vel kötött megállapodás alapján a vírusirtó cég szakértői képezik majd ki a Cyber-Warfare Communication Center (CCOMGEX) specialistáit, akik feladata az interneten keresztül érkező támadások visszaverése.

„A hadseregnek mintegy 60 ezer PC-je van szerte az országban.” – mondta Antonino dos Santos Guerra Neto dandártábornok az együttműködést bejelentő sajtótájékoztatón São Pauloban, szeptember 22-én – „Napi átlag 100 támadást kell visszavernünk; muszáj megvédenünk magunkat, minden eszközzel.”

„Habár elég futurisztikusan hangzik, tényként kell kezelni, hogy bőven benne járunk a kiberhadviselés korában, elég, ha csak az Irán elleni támadást vesszük alapul.” – kommentálta az együttműködést Sándor Zsolt a Panda Security magyarországi igazgatója – „Ezen a szinten már nem arról van szó, hogy néhány orosz spammer Viagra-reklámokkal bombázza meg a gépeket, esetleg ellop néhány hitelkártya-számot. Egy országot gyakorlatilag térdre lehet kényszeríteni a számítógépes hálózatán keresztül; a brazil hadsereg gépeinek több mint felét most a nagyvállalatok számára kifejlesztett Panda Security for Enterprises fogja védeni.”

Természetesen nem a dél-amerikai ország az első a nagy államok sorában, „aki” széleskörű internetes támadásokra készül. Amint arról nemrég írtunk, az Egyesült Államok élen jár a kiberkatonák toborzásában, és egyben arra is rádöbbent, hogy még egy 300 milliós országban is kevés a jó „katona-anyag” (bővebben itt). Az ENSZ pedig azon munkálkodik, hogy szükségtelenné tegye az USA és Brazília lépéseit – de valljuk be, kevéssé valószínű, hogy a világszervezet meg tudja akadályozni egy kiberháború kitörését…



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés