Connect with us

Hirdetés

technokrata

Járműkövetés EDR-rel

Laptop

Járműkövetés EDR-rel

Gépjárműbe szerelhető, mobil fedélzeti eszközzel.

A hazai Egységes Digitális Rádió-távközlő (EDR) rendszer ma már nélkülözhetetlen a készenléti szervezetek munkájában. A hálózat – közel maximális kihasználtságával – stabilan működik, megbízható hátteret biztosít a különféle szervezetek kommunikációjának szervezéséhez a veszélyhelyzetek, katasztrófahelyzetek, árvizek, vagy balesetek során. A nemzetközi összehasonlításban is kiemelten eredményesnek nevezett rendszer 2009-ben közel 37 ezer felhasználóval büszkélkedhet.

A hálózatot üzemeltető Pro-M Zrt. a hatékonyság folyamatos növelése érdekében számos új fejlesztést biztosít a felhasználóknak. A járműkövető rendszer mobil fedélzeti egysége a legújabb mérföldkő ebben a sorban. Az új eszköz minden eddiginél hatékonyabb reagálást, intézkedési lehetőséget biztosít a készenléti szervek számára. A mobil fedélzeti egységgel úgy dolgozhatnak a helyszínen intézkedő felhasználók, mintha „saját irodájukban” lennének. A fedélzeti egység segítségével elérhetővé vállnak a különböző felhasználók által meghatározott adatbázisok, alkalmazások valamint akár az EDR járműkövető rendszere is. Egy baleset helyszínén például, a bevetés irányító képes a mentők, tűzoltók, rendőrök, katasztrófa-védelemmel foglalkozók munkáját egyszerre koordinálni.

A fedélzeti egységgel az egyes szervezetek számára azonnal elérhetővé válnak az országos adatbázisok, amelyek feltétlenül szükségesek a készenléti működéshez. Az eszközzel képessé válik a mentőszolgálat arra, hogy még a sérült kórházba szállítása előtt, létfontosságú információkat közöljön a balesetet szenvedett állapotáról. A rendőrök pedig az igazoltatások során képesek azonnal lekérdezni, továbbítani olyan adatokat, információkat a központi adatbázisból, amelyek fontosak lehetnek az igazoltatott személyről.

A Professzionális Mobiltávközlési Nap 2009. sajtótájékoztatóján Papp István, a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese, a Vállalati Szolgáltatások Üzletág vezetője személyesen adta át az új alkalmazási lehetőségeket biztosító, első járműbe szerelhető fedélzeti egységet Bódi Gábornak, a Miniszterelnöki Hivatal szakállamtitkárának.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés