Connect with us

Hirdetés

technokrata

Még nagyobbra nőnek az olcsó laptopok

Laptop

Még nagyobbra nőnek az olcsó laptopok

12 colos netbookokat ígér a Lenovo.

Tavaly októberben mutatkoztak be a kínai gyártó netbookjai hazánkban. Az akkori sajtótájékoztatón Gottlieb István, a vállalat hazai részlegének vezetője még úgy nyilatkozott, hogy a Lenovo a netbook őrület kezdetén be sem akart szállni a szegmens versenyébe, ezt a vevőik kényszerítették ki. Ehhez képest most már diktálná a trendet a vállalat – a Digitimes értesülései szerint a Lenovo egy 12 colos képernyővel rendelkező masinát jelentetne meg ezen a piacon.

Lenovo Ideapad sor

Az Ideapad S20 néven említett készülék 600 dollár alatti áron kerülne forgalomba. Ezért a vásárló a még inkább megnövelt képátló mellett az Intel új, netbookokba szánt processzorát kapná pénzéért. Az Atom N280 alá pedig a szintén Intel fejlesztette GN40 chipkészlet dolgozna. Operációs rendszerként Windows XP-t említett a Digitimes; azt azonban a távol-keleti hírforrás is elismerte, hogy hivatalos megerősítést még nem nyert az információ.

A netbook kategória egyik fontos ismérve az alacsony ár. Ezt a relatíve olcsó összetevők alkalmazásának köszönhetik a kis gépek. Ugyanakkor a fenti Lenovo laptop már elég elrugaszkodott árral indul, aminek egyik fő oka lehet az Intel üzletpolitikája. A chipgyártó gigász ugyanis csak 10 colos LCD méretig adja kedvezményesen Atom processzorát a netbookgyártóknak, afelett teljes árat kell fizetni érte. Igaz, ez csak 10 dollárral dobja meg az árat, de a nagyobb kijelző önmagában is árnövelő tényező (nem is említve az ingyenes Linuxszal szemben fizetős Windows XP használatát).



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés