Connect with us

Hirdetés

technokrata

Okkal büszke magára a Hewlett-Packard

Dotkom

Okkal büszke magára a Hewlett-Packard

Az különbözteti meg a Hewlett-Packardot (HP) versenytársaitól, hogy a nehéz üzleti körülmények ellenére hozza a tőle elvárható eredményeket – jelentette ki büszkén Mark Hurd, a társaság vezérigazgatója, miután közzétették a vállalat várható profitadatait.

A HP egyszeri kiadások nélkül részvényenként 1,03 dollár nyereséget vár üzleti évének október 30-án végződött negyedik negyedében, szemben az elemzők 1 dolláros várakozásával. A nettó profit 84 centre nő az egy évvel korábbi 81-ről. Az árbevétel 19 százalékkal, 33,6 milliárd dollárra bővül, ami szintén jobb a szakértők prognózisainál. A társaság, amely november 24-én teszi közzé gyorsjelentését, 91 centről 93-95-re emelte a folyó negyedév egy részvényre eső, egyszeri tételek nélkül számolt nyereségére vonatkozó előrejelzését. A bejelentések nyomán 14 százalékkal ugrott meg a cég részvényárfolyama.

A HP jelentős költségcsökkentési program végrehajtásába kezdett: a következő három évben több mint 24 ezer alkalmazottját küldi el, többségük a vállalatba beolvadó EDS informatikai szolgáltató alkalmazottja. A HP és az EDS májusban egyezett meg az egyesülésről, amelyet az elmúlt negyedévben zártak le. Az ezzel járó kiadás csökkentette egyszeri tételként a profitot. Az új szerzeménnyel informatikai szupermarketté vált a HP, amelytől az ágazat minden terméke és szolgáltatása megvásárolható. A társaság sokat köszönhet a notebookok iránti erős keresletnek, illetve annak, hogy az amerikai piac gyengélkedését ellensúlyozni tudja a feltörekvő országokban növekvő eladásokkal.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés