Connect with us

Hirdetés

technokrata

Többmagos támogatás a DirectX 11-ben

Laptop

Többmagos támogatás a DirectX 11-ben

Hamarosan jönnek az új videokártyák is.

Bejelentette szoftverfejlesztő készletét (Software development kit, SDK) a Microsoft következő generációs DirectX-éhez. Ugyan nem tárult fel minden részlet, de már betekintést ad Redmond abba, mi is jellemzi majd a nem túl sikeres aktuális generációt leváltani hivatott utódot. Ismeretes, hogy a DirectX 10 nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, sok játékszoftver-fejlesztő maradt inkább a DirectX 9-nél.

Lássuk akkor kicsit bővebben a tizenegyedik változatot! Megújul például a PIX teljesítményvizsgáló eszköz. Fontos változás az úgynevezett késleltetett kontextus (deferred context) megjelenése, amely lehetővé teszi a Direct3D parancsok skálázott végrehajtását, és ezzel elosztását több feldolgozóegység (processzormag) között, amivel egyenletesebbé válhat a felhasználó számítógépének 3D-s alkalmazások alatti terheltsége.

Új hardveres és API-t érintő utasítások is bemutatkoznak; például a Direct3D 11-ben debütál a Compute Shader, amely kevésbé kötött hozzáférést kínál a számítási kapacitáshoz. A végrehajtási szálak adatai közötti kommunikáció elősegítésével, az I/O műveletek streamingjének segítésével az olyan, már használt technikák gyorsabb és egyszerűbb alkalmazásba vételére nyílik lehetőség, mint a képalkotás és az utófeldolgozási effektusok. Mindemellett a Direct3D 11 minősítésű hardverek kínálta új technikák kihasználása előtt is megnyílik az út.

Az első, DirectX 11-re alapuló grafikus vezérlők várhatóan a következő évben jelennek meg a piacon.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés