Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elég volt a kicsi laptopokból, de azért legyen olcsó?

Laptop

Elég volt a kicsi laptopokból, de azért legyen olcsó?

Notebook netbook árban, 14 colos kijelzővel.

A netbook mánia lassan teljesen háttérbe szorítja az „igazi” noteszgépeket: azokat, amelyeknek legalább 14 colos kijelzőjük van. Ez utóbbi masinák pedig sokkal kevesebb kompromisszumot kötnek a megjelenítés terén: nagyobb LCD-n értelemszerűen jobban is látszik a megjelenített kép. Igen ám, de nem véletlenül kaptak nagyobb hangsúlyt a kicsi gépek: alacsony áruk miatt tarolhatnak most már lassan egy éve.

Erre jött rá az itthon kevéssé ismert Emachines, amely nemrég bejelentette eMD620-5777 típusú noteszgépét. A szélesképernyős, 14,1 colos méretű panellel bíró hordozható számítógép már alkalmas filmek nézésére is, szemben egy 7-10 colos LCD-vel bíró netbookkal. 1,6 GHz-es AMD Athlon 2650e processzort kapott, ami mellé 1 GB-nyi DDR2 DRAM társul. Merevlemezének kapacitása 160 GB, a grafikus megjelenítésért pedig szintén az AMD felel: Ati Radeon x1200-as chipkészletre alapul a masina.

Megkap mindent a felhasználó, ami a netbookokból kimarad: 802.11b/g vezetékmentes hálózati csatlakozást, Supermulti DVD-írót, USB és D-Sub portokat stb. Mindehhez ráadásul Windows Vista dukál (igaz, csak a Home Basic változatot tartalmazza előre telepítetten). A november elsejétől (sajnos csak az USA-ban) kapható laptop ára pedig egy cent híján 430 dollár, vagyis nagyjából a 10 colos netbookok kategóriájában található.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés