Connect with us

Hirdetés

technokrata

Olcsóbbak lehetnek a laptopok karácsonyra

Dotkom

Olcsóbbak lehetnek a laptopok karácsonyra

Siralmas karácsonyi szezonra számítanak az asztali és hordozható PC-k gyártói.

Rémisztő lesz a karácsonyi szezon a komputergyártók számára is – ez a rejtett üzenete annak, hogy az Intel gyorsjelentésében az emelkedő profit az előre jelzettől elmaradó árbevétellel társult. A társaság nyeresége a harmadik negyedévben 12 százalékkal, 2,01 milliárd dollárra nőtt, a forgalom azonban csak 1 százalékkal, 10,22 milliárd dollárra ment fel. Az elemzők 10,26 milliárdot vártak.

Ami igazán rémisztő, az nem is a harmadik negyedéves árbevétel, hanem a várható október-decemberi forgalom, amely az Intel szerint 10,1 és 10,9 milliárd dollár közé eshet. Más szóval a cégvezetés a legrosszabb esetben kisebb árbevételre számít az év csúcsidőszakának számító utolsó negyedévben, mint amit a harmadikban elért a vállalat.

Szakértők arra figyelmeztetnek, hogy az Intel, a világ legnagyobb chipgyártója jobban állhat, mint versenytársai. Elsőrangú munkaerő-állománya és gyártó technológiája, népszerű új mikroprocesszora, az Atom arra predesztinálja, hogy a nehéz időkben is tartsa profitrátáját. Mindez nem feltétlenül vagy legalábbis nem ilyen mértékben mondható el a PC-piac többi szereplőjéről.

A karácsonyi szezonban a privát vásárlók fogyasztásának visszaesése felzárkózhat a vállalatok gyengébb kereslete mellé. Utóbbit az elmúlt idők hitelínsége már visszavetette. Elmaradhat a karácsonyi nagy bevásárlás, mivel az emberek félnek a jövőtől, nem kapnak kölcsönt, ezért kétszer meggondolják, hogy kiadjanak-e több száz vagy ezer dollárt PC-kre vagy laptopokra. Ez viszont árkedvezményekre kényszerítheti a kereskedőket.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés