Connect with us

Hirdetés

technokrata

USB vezetékek nélkül

Laptop

USB vezetékek nélkül

Igen a pendrive-okra, fényképezőgépekre, mobil adattárolókra, nem a kábeldzsungelre.

Nemrég írtunk a Logitech USB-hubok nem túl esztétikus és gyakran adapterekkel zsúfolt problémájának megoldásáról. Ezúttal egy másfajta megközelítésről számolhatunk be: a Toshiba Dynadock nevű eszköze nem csak a gyártó perifériáival tud együttműködni, hanem gyakorlatilag bármelyik, a (vezetékmentes) USB szabványt támogató eszközzel.

A dokkoló állomás természetesen képes (akár automatikusan is) csatlakozni a felhasználó laptopjához, anélkül, hogy vezetékes kapcsolatot kellene létrehozni a két készülék között. Az egygombos undock gombnak köszönhetően a lehető leghamarabb és biztonságosan leválasztja a mobil számítógépre csatlakozó eszközöket.

Toshiba Dynadock – forrás: Engadget

Hat darab 2.0-s USB port kapott helyet a készüléken, melyek közül kettő az úgynevezett Sleep ´n Charge típusú. Ezek révén akkor is tölthetők az USB-n keresztül „táplálkozó” elektronikus eszközök (mobiltelefon, MP3 lejátszó, fényképezőgép stb.) akkumulátorai, ha a számítógép (jelen esetben a dokkoló állomás) kikapcsolt állapotban van. Integrált 7.1-es audióval és VGA/DVI monitortámogatással is ellátták. Ez utóbbi maximum 1680×1050 pixeles felbontású lehet, a viszonylag alacsony sávszélesség miatt.

Egyetlen „kis” bökkenője van csak a Dynadocknak – az ára. A Toshiba ugyanis 300 dollárt kér el az amúgy formájában is tetszetős eszközért, így az otthonokban egyelőre nem várható gyors elterjedése.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés