Connect with us

Hirdetés

technokrata

Econet: egyszeri tétel segített

Dotkom

Econet: egyszeri tétel segített

A tragikus első negyedévhez képest ugyan javulásról számolt be tegnap megjelent gyorsjelentésében az econet, a veszteség azonban még mindig jóval nagyobb, mint a tavalyi.

Az árbevétel az első háromhavi 260 millióról 600 millióra nőtt – ami talán a reklámpiac stabilizálódását jelzi -, ez azonban a költségcsökkentő intézkedésekkel együtt is kevésnek bizonyult ahhoz, hogy nyereséges működést biztosítson a cég számára. A csoport üzemi szinten ugyanis az első negyedéves 455 milliós veszteség után még most is 123 milliós mínuszról volt kénytelen beszámolni.

Bár a reklámpiac historikus ciklikusságából adódóan az év hátralévő részében az árbevétel növekedése prognosztizálható, a hirdetői aktivitás és ezen keresztül a volumenváltozás mértéke nem jelezhető előre. Amennyiben az eddigi 21 százalékosnál nagyobb árbevétel-visszaesés mutatkozik, úgy a beszámoló szerint a cég minden erőfeszítése ellenére csak a veszteségnövekedés megállításában, illetve szerény csökkentésében lehet reménykedni. (Bizakodásra adhat viszont okot – bár trendfordulót korai lenne előre jelezni -, hogy a reklámpiaci csökkenés a második negyedévre valamelyest lassult.)A cég a második negyedévben ugyan adózott szinten 28 milliós nyereséget mutathatott ki, ez azonban csak az Externet-eladáson keletkezett 130 milliós egyszeri tételnek köszönhető.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés