Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hogyan szexel Obama?

Dotkom

Hogyan szexel Obama?

Szexvideó – a mágikus hívószó, és az emberek máris kattintanak.

Tényleg érdekli az amerikaiakat, hogy fekete elnökjelöltjük miként teljesít az ágyban? Úgy tűnik, a válasz igen: rengetegen kattintottak arra a linkre, amely Barack Obama szexuális szokásainak videóra vett bemutatóját ígérte. A gyakorlottabbak a cikket olvasva valószínűleg már felsóhajtottak; és igen, nekik van igazuk – ismét egy digitális kártevő, ami az éppen aktuális (politikai) eseményeket igyekszik saját javára fordítani.

A demokraták elnökjelöltje ugyanis egyáltalán nem lesz látható meztelenül vagy illetlen pózban – a spamként érkező, „Obama sex video!!!” tárgyú levélben található linkre klikkeléssel spyware települ(het). A digitális kártevő ezután igyekszik a lehető leghamarabb begyűjteni az alkotója által fontosnak vélt adatokat: bankszámla-információkat és jelszavakat, figyelmeztetett a Sophos a múlt héten.

Graham Cluley, a vállalat vezető technológiai konzulense arról számolt be, hogy az infonews@obama.com-ról érkezőnek beállított levél tulajdonképpen csak „félig csapja be” az internetezőt. Amennyiben valaki rákattint a linkre, és letölti a futtatható állományt, az – a fertőzés mellett – valóban lejátszik egy amatőrpornó filmrészletet. Ezen azonban híre-hamva sincsen az amerikai elnökjelöltnek. Mindeközben települ a Mal/Hupig-D néven ismert trójai program, a már ismertetett következményekkel.

A választási hajrában valószínűleg még több hasonló próbálkozás fog felbukkanni az Interneten – és mivel a Világháló elmossa az országhatárokat, nem kizárt, hogy magyar e-mailcímekre is beesnek majd ilyen levelek. Továbbra sem árt tehát óvatosan kezelni a pikáns képeket, videókat ígérő elektronikus leveleket.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés