Connect with us

Hirdetés

technokrata

AZ IVSZ új elnökségében kiemelt szerepet kapott a szélessáv fejlesztése

Dotkom

AZ IVSZ új elnökségében kiemelt szerepet kapott a szélessáv fejlesztése

A válságból való kilábalásban és a digitális írástudatlanság csökkentésében szán kiemelt szerepet a szélessáv penetráció növekedésének az IVSZ.

Múlt héten megtartott elnökségi ülésén az IVSZ új struktúra létrehozásáról döntött, amely az érdekképviseleti szervezet szándékai szerint növeli a működés hatékonyságát és a válsággal sújtott gazdasági környezetben is adekvát választ ad az IKT szektor kihívásaira. Mindemellett az IVSZ a jövő stratégiai ágazataira koncentrál. Az egyik ilyen terület a hazai szélessávú internet penetráció növelése, ennek támogatásához az IVSZ elnökségében dedikált képviseletet kapott a téma Bóna Ákos elnökségi tag személyében.

“A gazdaság egészére kiterjedő válságból való kilábaláshoz és új növekedési pályák felállításához az egyik út a szélessávú infrastruktúra fejlesztésén keresztül vezet. Ehhez a hálózatokon igénybe vehető szolgáltatások mind szélesebb körű terjesztése és használatuk oktatása is szükséges. A szélessávú internet penetráció jelenlegi hazai szintjének növekedése azonnali pozitív hatásokat eredményezne a vállalkozások és a lakosság számára is. A digitális írástudás képességének “birtoklása” is kulcsszerepet játszik a versenyképes, tudásalapú gazdaság megteremtésében. Ma Magyarországon a lakosság mintegy 50 százaléka digitális írástudatlan, így ezen a téren is jelentős teendők várnak a piaci szereplőkre, a kormányzatra és a civil szférára egyaránt.”- mondta el Bóna Ákos, az IVSZ szabályozásért és szélessávért felelős elnökségi tagja, az IS Média Kft. ügyvezetője.

Az új elnökségi tag a szélessávú internet infrastruktúra egész országot lefedő kiépítésének felgyorsításán túl elengedhetetlennek tartja olyan korszerű tartalmak fejlesztését és megjelenését, amelyek elősegítik a távoktatás és a távmunka elterjedését, valamint az elektronikus közigazgatási szolgáltatások mind szélesebb körű alkalmazását. Folytatni kívánja az IVSZ gyakorlatát, és az erőteljes iparági lobby tevékenységet a kormányzati szereplőkkel közös tervezéssel és hatékonyabb együttműködéssel kívánja megvalósítani.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés