Connect with us

Hirdetés

technokrata

VMware vSphere 4 az első cloud operációs rendszer

Laptop

VMware vSphere 4 az első cloud operációs rendszer

A DNS Hungária Kft., a VMware szoftverek hazai disztribútora bejelentette, hogy a második negyedév folyamán partneri körén keresztül megvásárolható lesz a VMware vSphere 4, az ágazat első olyan operációs rendszere, amellyel belső cloud építhető ki, és amellyel “szolgáltatásként” biztosítható a hatékony, rugalmas és megbízható informatika.

A VMware vSphere 4 használatával az ügyfelek gyakorlati lépéseket tehetnek a cloud létrehozására saját informatikai környezetükön belül. A belső cloud-ok segítségével az informatikai részlegek drasztikusan leegyszerűsíthetik az informatikai környezetet, ami felgyorsíthatja a változó üzleti igényekre reagálást.

Radvánszki Gábor, a DNS virtualizációs üzletágvezetője szerint “a számos új képességgel rendelkező VMware vSphere 4 a vállalatok számára a már sokat bizonyított VI3 utódjaként a piac meghatározó szerverkonszolidációs eszköze lesz, ahonnan a cloud alapú adatközponti megközelítésre is továbbléphetnek platformváltás nélkül. Ügyfél és IT rendszer mérettől függően számos kiszerelésben lesz elérhető, valamint a meglévő ügyfelek a folyamatos verziókövetés alapján is hozzáférhetnek majd.

A kis- és középvállalati informatikai igényekre is odafigyelt a VMware: a vSphere kiadásakor új, Essentials nevű csomaggal válaszolt. Ezek egyben tartalmazzák az összes VMware licenszet (így a felügyeleti eszközt is), amellyel akár 10-30 nagyobb terhelésű virtuális szervert is lehet futtatni, maximum 3 gazdagépen szétosztva. A költséghatékonyság igen kiemelkedő lehet, mivel a szoftvercsomag ára igen alacsony: egy virtuális gépre vetítve a korábbi licenszárak töredéke.”

A VMware vSphere 4 egységes, rugalmas és dinamikus operációs környezetként összekapcsolja és holisztikusan kezeli a nagy infrastrukturális csoportokat – processzorokat, tárolókat és hálózatokat. Bármely alkalmazás – akár egy már meglévő vállalati, vagy egy következő generációs alkalmazás is – a VMware vSphere 4-en sokkal hatékonyabban, garantált szolgáltatási szintekkel futtatható. A vállalkozások számára az adatközpontot erősíti majd a VMware vSphere 4 alapú cloud rendszer, és az informatikai környezet reakcióképességének drasztikus növelése mellett csökkenti az informatikai költségeket. Hoszting szolgáltatók esetén a VMware vSphere 4 gazdaságosabb és hatékonyabb módot kínál olyan külső cloud szolgáltatások biztosítására, amelyek kompatibilisek az ügyfelek saját belső cloud-infrastruktúráival. A későbbiek során a VMware támogatja majd a belső és külső számítási cloud-ok dinamikus együttműködését, és ezzel olyan “magán” cloud-környezetek létrejöttét, amelyek több adatközpontra és/vagy cloud-szolgáltatóra is kiterjednek.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés