Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megszokható a Sony Ericsson P1i

Dotkom

Megszokható a Sony Ericsson P1i

A hagyományos kialakítású Sony Ericsson P1i sem dizájnjával, sem funkcionalitásával nem okozott különösebb meglepetést.

A QVGA érintőképernyős és a Qwerty billentyűs okos telefon Symbian operációs rendszerrel rendelkezik, amely 160 megabájt belső – Memory Stick Micro kártyával tovább bővíthető – memória felett uralkodik. Bár külsejét tekintve nagy a hasonlóság a gyártó M600i típusával, méretei kisebbek: hossza 106, szélessége 55, vastagsága pedig 17 milliméter.

Bár tesztünk során a 2,6 colos képátlójú, 320×240 pixeles felbontású és 262 ezer színárnyalatú érintőkijelző ujjal is egészen használhatónak bizonyult, a készülék bal oldalán elhelyezett görgető nagyon hasznos a menüpontok közötti gyors váltásoknál.

A lehajtható, illetve leszedhető flippet kivéve a Qwerty billentyűzet a hagyományos vonalat követi, szinte teljesen megegyezik a M600 típusnál használt gombsorral, csupán számsora lett piros színű, ami azt a nemzetközi véleményt látszik alátámasztani, amely szerint csupán szimpla verziófrissítésről, marketingfogásról van szó. A sokat vitatott billentyűk kétségkívül lehetnének nagyobb méretűek, bár egy-két nap használat után megszokható. Különböző internetes fórumokon többen is arról számolnak be, hogy a P1i kamerája pár nap használat után egyszerűen felmondja a szolgálatot, teljesen működésképtelenné válik, fotózni, illetve videózni sem lehet vele. Mi ezt egy hét használat után sem tapasztaltuk.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés