Connect with us

Hirdetés

technokrata

A routerek új generációja: gigabites Netgear készüléket teszteltünk

Laptop

A routerek új generációja: gigabites Netgear készüléket teszteltünk

Következő generációs vezetékmentes hozzáférés, gigabites LAN, részletes súgó minden beállításhoz – Netgear Rangemax Next a boncasztalon.

Miért érdemes otthonra routert vásárolni? Az útirányító eszköz egyik legnagyobb érdeme a hardveres tűzfal – a modem és a PC közé beiktatva akkor is védelmet nyújt az online támadásokkal szemben, ha a felhasználó nem telepített fel szoftveres tűzfalat számítógépére. Hálózati útválasztó eszközre pedig egyre több otthonban van szükség, hiszen manapság már nem ritka, hogy több PC-t használnak internetezésre a lakásban.

A fentieken túl természetesen további igények is felmerülhetnek – az elmúlt évek fejlődésével a régebbi routerek annak ellenére elavulttá váltak, hogy az ember jellemzően nem 1-2 évre vesz ilyen készüléket. Vagyis nem csak annak érdemes routert vennie, aki mostanában csatlakozik fel először a Világhálóra, hanem azoknak is, akik már régóta interneteznek – nekik a plusz szolgáltatások miatt. És ez utóbbiakban a Netgear Rangemax Next Wireless-N Router Gigabit Edition (röviden: WNR854T) nem szűkölködik; ezért nemrég kipróbáltuk, hogy mire képes.

Külsőre minimalista hozzáállást követ az eszköz: a dobozból egy fehér, Apple-designra hajazó router bukkan elő, amelyen mindössze hét, a burkolat mögé rejtett LED látható. Ezek sorban, fentről lefelé: bekapcsoltságot, Internet-csatlakozást, vezetékmentes hálózat működését, illetve a négy LAN-port csatlakozottságát jelző LED-ek. A készülék hátoldalán található a négy LAN és a WAN port, az adapter csatlakozója, a gyári beállításokat visszahozni képes reset gomb, illetve egy-egy matrica tartalmazza a sorozatszámot és a MAC címet.

Mit ad még a gyártó a routerhez? Egy talpat, amivel stabilabban „állhat”; egy Ethernet kábelt, ami a modem és a router közé csatlakoztatandó; egy setup CD-t, ahol magyar nyelvű instruálással is találkozhatunk (sajnos a terméktámogatás nyelve kizárólag angol). Ezeken felül még egy 12 voltos, 1,5 amperes adaptert, valamint rengeteg papírt a jótállásról, és többek között arról, hogy a router szoftvere GPL kódot is tartalmaz, vagyis ezen részek hibás működése esetén a Netgear mossa kezeit.

Most lássuk részletekbe menően, mivel is örvendezteti meg a gyors hálózati kapcsolatra vágyókat a Rangemax Next!



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés