Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem kell a Sun az IBM-nek?

Dotkom

Nem kell a Sun az IBM-nek?

Visszavonta a Sun Microsystems megvásárlásáról szóló hét milliárd dolláros ajánlatát az IBM. Elképzelhető, hogy a Nagy Kék csupán kedvezőbb feltételeket szeretne kiharcolni, de az is, hogy végleg lemondott a felvásárlásról.

Megszakadtak a tárgyalások a Sun és az IBM között. Az IBM korábban a piaci értéküknél magasabb 9.50 dolláros árat fizetett volna a Sun részvényekért, miután azonban az ügyvédei átvizsgálták a vállalatot, 10 centtel csökkentették az ajánlatuk összegét részvényenként. A Sun vezetősége még ezt az árat is elfogadhatónak tartotta, de különböző garanciákat kért, többek között szerette volna elérni, hogy az IBM vállalja, hogy akkor is végrehajtja a felvásárlást, ha a hatóságok versenyellenesnek minősítik a fúzió bizonyos részeit.

Az IBM ezután visszavonta az ajánlatát. Az egyelőre nem világos, hogy a Nagy Kék csupán taktikázik, vagy végleg lemondott a Sun felvásárlásáról. Szakértők szerint, ha létrejött volna a megállapodás, a világ szerverpiacának a fele az IBM kezére került volna, a Sun pedig a mai formájában valószínűleg nem működhetett volna tovább, mivel alig van olyan termékvonaluk, aminek nincs IBM-es megfelelője.

Az egyesülés meghiúsulása nehéz helyzetbe hozta a Sun Microsystems-t. A vállalat vezetését régóta kritizálják, mivel a cégnek, az ingyenes szoftvereivel nem sikerült megfelelő mértékben fellendítenie a hardvereinek és a technológiai szolgáltatásainak az eladását. Az pedig, hogy kiderült, hogy a vezetőség a cég eladásáról tárgyal, de az IBM nem hajlandó megvásárolni, tovább csökkentheti az ügyfeleik a bizalmát.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés