Connect with us

Hirdetés

technokrata

Idén érkezik a 26 terabájtos merevlemez

merevlemez

Kütyük

Idén érkezik a 26 terabájtos merevlemez

Idén érkezik a 26 terabájtos merevlemez

Az SSD-k árának egyre kedvezőbbé válásával az elmúlt években elkezdett rétegtermékké válni a fogyasztói piacon a merevlemez, már csak olyanok vásárolnak ilyen háttértárat, akik szokatlanul soknak mondható adatot tárolnak.

Ettől függetlenül a merevlemezek gyártói továbbra is jelentős erőforrásokat fektetnek a termékek fejlesztésébe, hiszen az adatközpontokban a kiváló ár-érték arány miatt még nagyon sokáig ez a háttértár lesz az úr.

A Toshiba most nagy tervekkel rukkolt elő, állítása szerint négy hónapon belül piacra fogja dobni az első 26 TB (26 ezer gigabájt) kapacitású modelljét, nagyjából egy évvel később pedig 30 TB-ra növelné a legnagyobb kapacitású merevlemeze által kínált helyet. Kontextusként a japán vállalat jelenlegi legbőségesebb kapacitású HDD-je 18 terabájtos, amivel némileg elmarad a Western Digital és a Seagate mögött, azok már 20 terabájtosakat is piacra dobtak.

A gyártó középtávú tervei szerint öt év múlva már 40 TB kapacitású merevlemezt is kínálhat, bár ezt pusztán az adattároló tányérok számának növelésével nem tudja megoldani, hővel segített mágneses rögzítési eljárást (HAMR) vetne be a küldetés teljesítése érdekében.

Forrás: ORIGO

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés