Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egymásnak estek a nagy hardvercégek

Laptop

Egymásnak estek a nagy hardvercégek

Miután az IBM beperelte az Asus-t, az visszaperelte a Kék Óriást.

Először tavaly decemberben, aztán idén januárban írtunk arról, hogy a világ egyik legnagyobb cége, az International Business Machine beperelte a tajvani Asus-t, arra hivatkozva, hogy ez utóbbi a Kék Óriás engedélye nélkül használja fel annak három szabadalmát is az általa készített számítógépekben. Tulajdonképpen egy korábbi szabadalmi megállapodás (illetve annak megszűnése) áll a háttérben: 2004 decemberében lett vége annak az együttműködésnek, amit addig a két cég folytatott. A tajvani vállalat azonban továbbra is használta az IBM licenceit – és ezt nehezményezte az utóbbi.

Az Asus szerint azonban semmilyen szellemijog-sértést nem követtek el, ezért a Kék Óriás jogi lépésére válaszul a minap viszontperelték az amerikai céget. Egy internetes tárolási technika és egy szervertechnológia okán indítottak eljárást az IBM ellen, tájékoztatta szűkszavúan nemrég az Asus egyik szóvivője a médiát, ám további részleteket nem közölt az esettel kapcsolatban.

Táp és ventilátor…
Az IBM azt állítja, hogy az Asustek három szabadalmát használja engedély nélkül. Az első (5.008.829-es számú amerikai szabadalom) a PC-k tápegységeivel kapcsolatos, míg a második (5.249.741-es szabadalom) a számítógépekben használt ventilátorok automatikus szabályozására vonatkozik. Végezetül pedig a Kék Óriás szerint a távol-keleti vállalat azt a módszert (5.371.852-es szabadalom) is engedély nélkül használja, melynek köszönhetően egy hálózaton egyedülálló hostként jelenhetnek meg fürtözött számítógépek.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés