Connect with us

Hirdetés

technokrata

Igyekszik szebb lenni a plazma az LCD-nél

Dotkom

Igyekszik szebb lenni a plazma az LCD-nél

Hiába tört be az LCD-technológia a plazma területére, az utóbbi gyártói nem adják fel.

Az Egyesült Államokban a high-def tévék piacán az LCD az utóbbi időben visszaszorított a plazmatechnológiát, de az utóbbit támogató két fő gyártó, a Pioneer és a Panasonic nem mond le a plazma fejlesztéséről. A Las Vegas-i fogyasztói elektronikai show-n például igyekeznek bizonyítani, hogy a plazma jobb színeket és kontrasztot kínál ugyanazért az árért.

A Pioneer megalkotta az igazi fekete színt, azaz a legfeketébb feketét. Mivel a tévék esetén ez a “vászon”, amire minden színt felvisznek, a tökéletes kontraszt alapja a tökéletes fekete szín. Az eredmény: a színek csábítóan előszivárognak a képernyőn, különösen azokban a jelenetekben, amikor nagyon nagy köztük kontraszt. A cég emellett előállt egy 125 centiméteres képernyővel, amely mindössze 9 milliméter vastag és 18 kiló.

A Panasonic hangsúlyozza, hogy a továbbra is támogatja a plazmát, annak ellenére, hogy LCD-tévéket is gyárt. Több mint 3 méter 70 centis képátlójú szupertévéjével mintegy jelezte, hogy az igazán nagy képernyők piacán elkötelezett maradt a technológia iránt. Mint a cég egyik vezetője nyilatkozta: az LCD-t sok gyártó azért részesíti előnyben, mert gyorsabban el lehet vele érni eredményeket. A plazma munkaigényesebb, de ha ezt belefektetik, akkor sok területen jobban teljesít, mint az LCD.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés