Connect with us

Hirdetés

technokrata

Várjanak a diákok!

Laptop

Várjanak a diákok!

Windows Vista: túl sok kockázat az iskolák számára.

Egy brit, oktatási kommunikációval és technológiákkal foglalkozó kormányzati ügynökség nemrég nyilatkozott a Microsoft újgenerációs operációs rendszerével kapcsolatban. Közleménye szerint „erősen javasolt” az oktatási intézményeknek a következő 12 hónapban, hogy tartózkodjanak a Windows Vista telepítésétől. Az ügynökség tájékoztatása szerint nincsen olyan funkciója az OS-nek, amire feltétlenül szüksége lenne a diákoknak, viszont ha a technikai, gazdasági és szervezési kihívások a korai alkalmazásbavétellel társulnak, akkor az komoly kockázatokat rejthet magában.

Hasonló álláspontot képvisel az ügynökség az Office 2007-et érintően is. A Windows Vista január végi debütálásával elérhetővé váló irodai programcsomag esetében is kivárást tanácsolnak a szakértők, arra hivatkozva, hogy habár az Office következő generációja számos új képességgel rendelkezik, azok elsősorban a magánszférában hasznosíthatók igazán.

A Microsoft természetesen nem ért egyet a brit ügynökség álláspontjával. Steve Beswick, a vállalat brit, oktatási részlegért felelős igazgatója szerint a felhasználóknak fel kell mérniük, hogy mire képes a Vista, aztán le kell tesztelniük, és ennek tükrében kell meghozniuk a döntést – Vajon jót tesz-e a tanulásnak? Redmond – érthetően – nem szeretné elveszteni az oktatási területet, hiszen az iskolát befejezők később is a megszokott operációs rendszert fogják használni. Nem véletlen, hogy a szigetországban (is) támogatják az iskolák Microsoft programokra irányuló vásárlásait (20-37 százalék közötti engedményt biztosítva).



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés