Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ferrari notebook kicsiben

Laptop

Ferrari notebook kicsiben

Az Acer új üdvöskéje kicsiben is elhozta az olasz életérzést a mobil számítógépek közé.

Az Acer jó ideje szerződésben áll a neves olasz autógyártó céggel (amint arról mi is beszámoltunk), az ez utóbbi márkaneve alatt forgalomba hozott notebookok kapcsán. A készülék pedig már ránézésre is eltér minden más hordozható számítógéptől: a tervezők igyekeztek a verseny- és sportautóiról híres vállalat négykerekű csodáinak életérzését átültetni a notebookba. Ezt nem csak a színvilág megfelelő megválasztása, a Ferrari emblémák alkalmazása jelenti; maga a váz is speciális anyagból készült. A Ferrari 5000-es szénszálas házzal rendelkezik, ami könnyű, ugyanakkor ellenálló burkolatot jelent a belsejében meghúzódó elektronikai eszközöknek.

A legújabb kiadás ezúttal méretbeli csökkentést hozott magával: az 1005WTMi mindössze 12,1 colos WXGA, azaz szélesképernyős LCD-vel rendelkezik. A kor szelleméhez igazodva már két mag dolgozik a váz alatt, ám az elődök hagyományával nem szakítva ismét egy AMD-s processzort találhatunk a notebookban. Az Intel riválisának Turion 64 X2 TL-60-as CPU-ját az Ati Xpress 1150 chipkészlet szolgálja ki.

Integrált, 1,3 megapixeles videokamerával rendelkezik, melynek révén videokonferenciák is tarthatók a kis noteszgéppel. Emellett gigabites Ethernet csatlakozás, a 802.11a/b/g szabványú Wi-Fi támogatása, 2.0-s Bluetooth, Firewire csatlakozók, 2.0-s USB portok, VGA kimenet várja az érdeklődőket. No meg a vastag pénztárcával rendelkezőket: habár árról még nem esett szó az Acer háza táján, akárcsak a Ferrari autócsodák, a kis hordozható számítógép is drága lesz.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés