Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb túlmelegedő akkumulátorok

Laptop

Újabb túlmelegedő akkumulátorok

A Dell és az Apple után újabb cég vált érintetté a hibás akkumulátorok ügyében.

Amint arról korábban többször is beszámoltunk, a Sony egyes akkumulátorai hajlamosnak bizonyultak a túlmelegedésre – az érintett energiaforrásokat azonban olyan széles körben terjesztették, hogy több millió notebookot érintett az eset. A Dell 4,1 millió, az Apple pedig 1,8 millió egységet volt kénytelen visszahívni, hogy megelőzzék a komolyabb balesetek bekövetkezését.

Nos, ehhez a táborhoz csatlakozott a Matsushita (avagy jobban ismert nevén: Panasonic). A vállalat azonban „mindössze” 6 ezer notebook akkumulátort kénytelen visszahívni. Ezek a Japánban eladott készülékek szintén a Sony energiaforrását használták. Habár ez esetben még nem tudni, hogy a Sony nyújt-e anyagi támogatást a japán cégnek, de a dél-koreai vállalat korábbi visszahívási akcióknál tapasztalt segítségnyújtási hajlama minden bizonnyal a Panasonic irányában is jelentkezni fog. Igaz, ez utóbbi cég nem kívánta konkrétan megnevezni, hogy mely vállalat akkumulátorai vannak, voltak a hordozható számítógépekben; a legtöbben azonban mégis arra gyanakodnak, hogy a Sony a ludas.

Arról nem érkezett tájékoztatás, hogy a felkelő nap országában értékesített notebookok valamelyike is meghibásodott, kigyulladt volna a Sony akkumulátor miatt.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés